Bollnäs kommun följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer gällande Covid-19.
Mer information om coronaviruset i Bollnäs kommun.

 

Information till elever och föräldrar på Kulturskolan
- med anledning av Covid-19

Folkhälsomyndigheten bedömer att risken för smittspridning av Covid-19 i Sverige är mycket hög. På grund av Covid-19 (coronaviruset) kommer all ensemble och orkesterverksamhet på Bollnäs kulturskola att ställas in. Detta gäller tillsvidare.

För att undvika smittspridning begränsar vi tillfällen där flera personer samlas. Hur länge vi kommer att behöva vidta dessa åtgärder vet vi inte i dagsläget. Er lärare kommer att meddela när det är aktuellt att återuppta alla orkestrar och ensembler igen.

Alla kommunala verksamheter uppmanas se över sina besöksrutiner
För att minska antalet icke-nödvändiga besök uppmanas alla kommunala verksamheter att se över sina besöksrutiner samt göra sitt bästa för att förhindra att personer som uppvisar symptom inte besöker verksamheten.

Alla kommunala evenemang ställs in
Från och med måndag 16 mars ställer vi in kommunala evenemang och konferenser. Det innebär att Kulturskolans musikcafé den 26/3 och Earth Hour-konsert den 28/3 ställs in. Även vårkonserten den 12 maj kommer att ställas in.

Information om Covid-19 hittar du här.

 

Välkommen till kulturskolan

Bollnäs Kulturskola finns i Kulturkvarteret och varje vecka deltar ca 1000 elever i enskild undervisning, 1500 elever i grundskolan och ca 500 elever är verksamma i olika ensembler. Totalt träffar Kulturskolan c:a 3000 elever.

Kulturskolan har en omfattande orkesterverksamhet och medverkar i musikundervisningen på vissa av kommunens skolor. Kulturskolan ansvarar också för skolkulturutbudet.

2011 och 2012 blev Bollnäs utsedd till Årets kulturskolekommun av Lärarförbundet. Utmärkelsen Årets kulturskola tilldelades skolan 2005 av Svenska Musikrådet.


Öppettider expedition

Mån-fre kl. 8.30-15.00
Tfn 0278-257 69 (expeditionen) 

E-postadress: kulturskolan@bollnas.se

Adress
Odengatan 17B
821 43 BOLLNÄS

Besök oss gärna på Facebook
www.facebook.com/bollnaskulturskola

----------------------------------------------------

framht15

 

Kulturskolans signaturmelodi

Här nedan kan du lyssna på kulturskolans signaturmelodi.
Komponerad av Lena Jonsson och Nikolaj Busk

Dela på Facebook